Koku giderme, bitkisel ve hayvansal yağlardaki kokuları temizleyen bir arıtma proses adımıdır. Kimyasal arıtmada yağdaki karbonil bileşikleri, hidrokarbonlar ve serbest yağ asitleri gibi koku ve tat veren uçucu maddeleri, aynı zamanda uçucu bileşikler ve böcek ilaçları su buharı damıtımı ve vakum (kızgın) aracılığıyla temizlenir. Bunun için, 200°C’ye kadar ısıtılan ürüne su buharı enjekte edilir. Bu proses, bir ton yağ başına 8 ila 12 kg su buharına ihtiyaç duyduğu için 20 ila 60 dakika sürer ve enerji tüketir. Fiziksel arıtmada koku giderme işlemi, benzer şekilde damıtarak asit giderme işleminin de uygulandığı bir adımda gerçekleştirilir. Koku gidermede yüksek sıcaklıklar yağdaki istenen belirli eşlik maddelerinin miktarı ile besin açısından olumlu tokoferolleri azaltır.
Isımsan bu alanda, komple bir vakum prosesinde değişken işleme sıcaklıkları aracılığıyla koruyucu bir yağ arıtma olanağı sağlayan çözümler geliştirmektedir. Tasarım, müşterinin kendisine özel ihtiyaçlarına uygun şekilde gerçekleştirilir.
Ayrıntılı bilgi için size seve seve cevap vermeye hazırız.
Kullanım alanları:
Gıda, kimya endüstrisi.